Nred Arquitectos

Bitcoin (BTC) finns i Bubble Territory – Crypto Analyst

Snabbtagning:

  • Timothy Peterson har påpekat att Bitcoin är i “bubbla territorium”
  • Han varnar vidare för en möjlig minskning av värdet på BTC med 20%
  • Bitcoin har inte lyckats hävda prisområdet $ 16 000 som stöd
  • En stigande kil på 6-timmarsdiagrammet kan markera början på en eventuell korrigering

Timothy Peterson från Cane Island Alternative Advisors har delat sin senaste analys av Bitcoin (BTC). Enligt Peterson har Bitcoin kommit in i “bubbla territorium”. Han förklarade att detta berodde på att Bitcoins 30-dagarsavkastning översteg ett fastställt tröskelvärde för adresstillväxt, vilket framgår av hans tweet nedan.

Genomsnittlig neddragning på 20% i sådana Bitcoin-bubblor

Han tillade också att Bitcoin vanligtvis upplever en neddragning på 20% när den kom in i bubblaområdet. Detta innebär att Bitcoin mycket kan falla till prisområdet $ 12 800 med ett genomsnittligt värde på BTC på $ 16 000. Hans analys förstärker en tidigare där han påpekade att Bitcoin skulle kunna vara för dyrt med en faktor på 20% till 50% och genom att använda Metcalfes lag. Hans analys finns nedan.

Bitcoin misslyckas med att förvandla prisområdet $ 16 000 till support

När det gäller pris stirrar Bitcoin återigen på en annan veckostängning om några timmar. Den dagliga BTC / USDT pekar fortfarande mot en överköpt situation för Bitcoin efter att Kungen av Crypto lade upp en topp på 2020 på $ 16,485 i går, fredag ​​den 13 november.

För kryptohandlare som är lite vidskepliga, kan Bitcoin publicera ett toppvärde på fredagen den trettonde, förutse början på en korrigering för BTC. Dessutom har Bitcoin bildat det som ser ut som ett stigande kilmönster på 6-timmarsramen som illustreras nedan.

Även från diagrammet kan följande observeras.

  • Bitcoins nuvarande värde på 15 900 dollar ligger vid den nedre gränsen för den stigande kilen
  • En uppdelning av denna kil kan skicka priset på Bitcoin att falla till prisområdet $ 15 400
  • Andra stödområden för Bitcoin inkluderar nivåer på $ 15 000, $ 14 800 och $ 14 300
  • 6-timmars MACD, MFI och RSI pekar alla mot en pågående korrigering för Bitcoin

Slutsats

Sammanfattningsvis har Bitcoin haft en imponerande körning i nära 6 veckor från prisnivån på 11 000 dollar till gårdagens högsta på 16 485 dollar. Timothy Peterson, från Cane Island Alternative Advisors, har alltså varnat för att Bitcoin har gått in i “bubbla territorium” och kan vara avsedda för 20% tillbakadragning.

En snabb titt på det 6-timmars Bitcoin-diagrammet avslöjar att det finns en stigande kil som mycket väl kan kollapsa och markera början på den ovan nämnda korrigeringen.

Som med alla analyser av Bitcoin rekommenderas näringsidkare och investerare att använda adekvata stoppförluster och låg hävstång vid handel med BTC på de olika derivatplattformarna.

Comments are closed.