Hongkongs Amber Group väljer BitGo Trust i Quest

Hongkongs Amber Group väljer BitGo Trust i Quest for Institutional Investors

Kryptomarknadstillverkaren Amber Group kommer att betjäna sin kundkrets för institutionella handlare med hjälp av BitGo Trust, vårdnadshavaren för det Palo Alto-baserade företaget för finansiella tjänster för digitala tillgångar.

BitGos status som kvalificerad vårdnadshavare borde dra fler investerare med hög nettovärde till Amber från platser som Hong Kong, Taiwan och Seoul, sa företagen.

Den Hongkongbaserade marknadsföraren, som har en genomsnittlig daglig Bitcoin Future handelsvolym mellan 100 och 200 miljoner dollar, bygger på sin befintliga affärsrelation med BitGo. (Amber Groups sortiment av erbjudanden, som inkluderar Amber Pro och Amber App, har använt BitGo-säkerhetsteknik sedan 2018.)
Prenumerera på Blockchain Bites, vår dagliga uppdatering med de senaste berättelserna.
Genom att registrera dig kommer du att få e-post om CoinDesk-produkter och du godkänner våra villkor och sekretesspolicy.

Tillbaka i februari stängde Amber en finansieringsrunda på 28 miljoner dollar ledd av Paradigm och Pantera Capital och inklusive Coinbase Ventures. BitGo Trust-klienter inkluderar Pantera, Bitstamp, Nexo, CoinJar och andra.

Läs mer: Crypto Finance Startup Amber samlar in $ 28 miljoner i serie A ledd av Pantera, Paradigm

Ambers beslut påverkades delvis av BitGos 100 miljoner dollar i Lloyd’s of London-stödda fryslagerförsäkring, säger BitGos Nick Carmi.

“Försäkringen som följer med vår förtroendeförsäkring lägger bara till en annan komponent av säkerhet och förtroende för kunderna – och det är därför de är hos oss”, sade vårdnadshavarens chef för finansiella tjänster i en intervju.

På begäran om hans resonemang om utvidgningen av företagets vårdnadssamarbete, sade Amber Groups vd Michael Wu via e-post att det kom ner till vårdnadshavarens “meritlista, delade försäkringssystem och integration med [BitGo] -utlåningsdisken.”

Små lagring?

Vissa vårdnadshavare hävdar att djup kylförvaring, som innebär en viss grad av manuell bearbetning för att få pengarna online, inte är lämplig för den typ av snabb vändning som professionell handel kräver.

BitGos Carmi sa att inventeringen omedelbart behövs för marknadsskapande och högfrekvent handel kan hållas i heta plånböcker eller de som är anslutna till internet. “Oavsett vad de inte använder stannar de i kylförvaring”, tillade han.

Wu kunde inte kommentera den exakta fördelningen av medel som sitter i Ambers kalla plånböcker vid något tillfälle.

“Majoriteten av medlen används alltid och flyttas runt för olika handel, utlåning och andra aktiviteter”, säger Wu. “Vårt samarbete med nya vårdnadshavare drivs av efterfrågan när företaget fortsätter att växa.”

Läs mer: Spela in $ 616 miljoner Wrapped Bitcoin Minted i september

Amber har också fått en smak av BitGos inslagna bitcoin (WBTC), en tokeniserad version av bitcoin (BTC) grundad för enkel användning på Ethereums olika decentraliserade finansieringsappar (DeFi).

BitGos Carmi sa att WBTC naturligt strömmar in i den institutionella depåverksamheten när smarta investerare letar efter avkastning.

“Vi är de enda vårdnadshavarna och den enda motparten som kan prägla WBTC,” sa han, “och BitGo Trust är vårdnadshavaren för BTC som hålls för prägling.”

Wu kunde inte kommentera volymen på WBTC Amber handlar. “Vi började först handla WBTC nyligen, främst som ett resultat av DeFi-möjligheter”, sa han.